Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski spune că Rusia ia în considerare un ”act terorist” la centrala nucleară Zaporojie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că serviciile de securitate ucrainene au primit informații care arată că Rusia ia în considerare să efectueze ”un atac terorist” la centrala nucleară de la Zaporojie.

”Serviciile de informații și securitate au primit informații că Rusia ia în considerare un scenariu de atac terorist asupra centralei nucleare Zaporojie. Un atac terorist cu scurgeri de radiații. Ei au pregătit totul pentru asta.

Din păcate, am fost nevoit să reamintesc în mod repetat că radiația nu cunoaște granițe de stat, iar cine va fi afectat este determinat doar de direcția vântului.

Împărtășim toate informațiile disponibile cu partenerii noștri din întreaga lume. Toate dovezile. Europa, America, China, Brazilia, India, lumea arabă, Africa – toate țările, absolut toată lumea ar trebui să știe asta, organizațiile internaționale. Toată lumea.

Nu ar trebui să existe niciodată atacuri teroriste asupra centralelor nucleare nicăieri. De data aceasta nu ar trebui să fie ca la Kakhovka – lumea a fost avertizată, așa că lumea poate și trebuie să acționeze”, este mesajul președintelui Ucrainei, pe contul său de Twitter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE