Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski a găzduit-o pe Ursula von der Leyer la Kiev, în timp ce atacurile rusești s-au intensificat în Ucraina

Guvernatorul regiunii Zaporojie, Yurii Malashko, a declarat că nouă persoane au fost rănite într-o grevă a rachetelor rusești din satul Zarichne. În general, 26 de orașe și așezări din regiune au fost atacate în ultima zi, a spus el.

În regiunea Herson, cinci persoane au fost rănite, a spus Gov. Oleksandr Prokudin. El a spus că atacurile din regiune provin din artilerie, mortare, drone, avioane de război și tancuri, potrivit Euronews.com.

Nikopol, un oraș de pe malul opus al râului Nipru de la Centrala Nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, a luat foc, dar nu au fost raportate imediat pagube, conform guvernatorului regional Serhii Lysak.

Sâmbătă seara, guvernatorul numit de Rusia din Peninsula Crimeea anexată a declarat că rachetele de apărare aeriană au fost tras în orașul Kerch și că fragmente au căzut pe un șantier naval. Nu a dat detalii suplimentare.

Kerch se află la capătul vestic al podului către regiunea Krasnodar a Rusiei, care este un canal crucial pentru alimente și consumabile militare. Podul a fost lovit de atacuri semnificative de două ori.

Vizita Ursulei von der Leyen în Kiev

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns sâmbătă dimineață la Kiev și a fost întâmpinată de Zelenski la gară.

Ea a scris pe platforma X că discuțiile din timpul celei de-a șasea vizite s-ar concentra pe calea pentru ca Ucraina să adere la UE ”și cum vom continua să facem Rusia să plătească pentru războiul său de agresiune”.

Vizita a venit cu o săptămână înainte de a prezenta un raport privind extinderea UE, despre care von der Leyen a spus că va nota progresul Kievului pe calea sa de aderare la blocul de 27 de membri.

“Trebuie să spun că ați făcut progrese excelente. Acest lucru este impresionant de văzut“, a spus von der Leyen după întâlnirea cu Zelenski. “ Nu trebuie să uităm niciodată că lupți cu un război existențial și, în același timp, îți reformezi profund țara.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE