Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski a depus cererea de aderare accelerată a Ucrainei la NATO. „Am dovedit deja că respectăm standardele Alianței”

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat, vineri, că Ucraina a depus cererea de aderare la NATO, precizând că integrarea țării sale în Alianță Nord-Atlantică ar trebui să fie realizată într-o „manieră accelerată”.

„De facto, ne-am făcut deja loc în NATO. De facto, am dovedit deja că respectăm standardele Alianței. Acestea sunt o realitate pentru Ucraina - reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre.

Avem încredere unii în alții, ne ajutăm reciproc și ne protejăm unii pe alții. Aceasta este ceea ce înseamnă o Alianță.

De facto. Astăzi, Ucraina depune o cerere pentru (a adera la NATO) de jure. Respectând o procedură care corespunde cu importanța pe care o acordăm protejării întregii noastre comunități. Într-un ordin accelerat .

Facem un pas definitoriu prin semnarea cererii de aderare a Ucrainei la NATO într-o manieră accelerată”, a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe Facebook.

Liderul de la Kiev a făcut aceste declarații chiar în ziua în care președintele rus Vladimir Putin a anunțat anexarea a patru regiuni din Ucraina.

Volodimir Zelenski refuză negocierile cu Vladimir Putin. „Cu acest președinte rus este imposibil”

„Reuniunea Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare tocmai s-a încheiat. Avem o soluție.

Prima este că singura modalitate de a readuce pacea este consolidarea Ucraina și alungarea ocupanților din toate teritoriile noastre .

În al doilea rând - Ucraina a fost și rămâne un lider în eforturile de negociere. Statul nostru este cel care a oferit întotdeauna Rusiei un acord de coabitare în condiții egale, echitabile, demne și corecte. Evident, cu acest președinte rus este imposibil. El nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea. Așadar, suntem pregătiți pentru dialog cu Rusia, dar deja cu un alt președinte al Rusiei.

Și în al treilea rând - trebuie să înregistrăm legal tot ceea ce am realizat deja în fapt. În Ucraina se decide soarta democrației în confruntarea cu tirania”, a mai spus Zelenski.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE