Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski a cerut la ONU pedepsirea Rusiei. „A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri, într-un discurs adresat Adunării Generale a ONU, o „pedeapsă justă” împotriva Rusiei. Liderul de la Kiev a denunțat cu fermitate invadarea țării sale de către militarii ruși și a lansat un apel pentru înființarea unui tribunal special.

"A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei şi cerem o pedeapsă justă" împotriva Rusiei, a declarat Volodimir Zelenski, într-un mesaj video adresat Adunării Generale a ONU, conform Agerpres.

Volodimir Zelenski nu s-a putut deplasa la New York, motiv pentru care a obținut o autorizație excepțională din partea statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Volodimir Zelenski, aplaudat și ovaționat la ONU

Discursul lui Zelenski s-a încheiat în aplauzele reprezentanților prezenți la întrevedere. Președintele ucrainean a lansat un atac virulent la adresa Rusiei din cauza războiului declanșat împotriva Ucrainei, la ordinul lui Vladimir Putin.

"Nu vom lăsa această entitate să prevaleze asupra noastră", a spus Zelenski, îmbrăcat ca întotdeauna într-un tricou verde kaki.

Liderul de la Kiev a cerut unui tribunal special care să judece Rusia "pentru crima sa de agresiune împotriva statului nostru".

În discursul său, șeful statului ucrainean a folosit cuvântul "pedeapsă" de nu mai puţin de cincisprezece ori.

Totodată, Zelenski a propus crearea unui fond de compensare pentru Ucraina şi a susținut că Rusia nu ar mai trebui să beneficieze de dreptul său de veto în Consiliul de Securitate al ONU.

De la tribuna Națiunilor Unite, preşedintele american, Joe Biden, a acuzat Rusia de ''încălcarea într-o manieră neruşinată'' a principiilor fondatoare ale Cartei ONU.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE