Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, reacție la declarațiile lui Putin: România își reiterează apelul către Rusia de a înceta imediat agresiunea împotriva Ucrainei

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că România condamnă anunțul lui Putin și își reiterează apelul către Rusia de a înceta imediat agresiunea împotriva Ucrainei.

„România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin cu privire la următorii pași ai Rusiei în vederea continuării escaladării războiului său ilegal împotriva Ucrainei. România își reiterează apelul către Rusia de a înceta imediat agresiunea împotriva Ucrainei și de a-și retrage complet toate forțele armate,” a scris președintele României pe Twitter.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune.

„Noi vom utiliza cu siguranţă toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia şi poporul nostru”, a afirmat preşedintele rus. „Nu este o cacealma!”, a avertizat Putin, după ce a acuzat Occidentul că vrea „să distrugă” Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE