Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Prima reacție a Ucrainei, după mobilizarea anunțată de Putin: „Arată mai mult ca o încercare de a-şi justifica propriul lor eşec”

De Oana Stoica  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Mobilizarea parțială în Rusia a fost un pas previzibil, care arată că războiul nu merge conform planului Moscovei, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak.

„Un apel absolut previzibil, care arată mai mult ca o încercare de a-şi justifica propriul lor eşec. (…) Este clar că războiul nu se desfăşoară conform scenariului Rusiei şi, prin urmare, Putin a fost nevoit să ia deciziile extrem de nepopulare de mobilizare şi de restricţionare a drepturilor populaţiei”, a scris consilierul prezidențial, în prima reacţie a preşedinţiei ucrainene la anunţul lui Putin, potrivit Agerpres.

Mihailo Podoliak a precizat că preşedintele rus Vladimir Putin încearcă să transfere asupra Occidentului vina pentru declanşarea unui „război neprovocat” şi pentru înrăutăţirea situaţiei economice.

Prima mobilizare după al Doilea Război Mondial

Putin a ordonat vineri prima mobilizare din Rusia de după Al Doilea Război Mondial şi a atenţionat Occidentul că, în cazul în care va continua ceea ce el numeşte un „şantaj nuclear”, atunci Moscova va răspunde cu forţa vastului său arsenal.

Anunţul înseamnă o escaladare semnificativă a conflictului din Ucraina şi vine în contextul în care, în faţa contraofensivei ucrainene, forţele ruse au fost nevoite să se retragă şi să predea unele teritorii ocupate.

Distribuie

Taguri