Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primarul Kievului, reacție după discursul lui Vladimir Putin: „Tiranul a lansat procesele care îl vor îngropa în țara sa”

Primarul din Kiev a venit cu o primă declarație după ce Vladimir Putin a dat un decret prin care a cerut mobilizare parțială în Rusia și a amenințat cu desfășurarea de forțe nucleare în Ucraina.

Vitali Klitschko spune că discursul liderului de la Kremlin de miercuri semnifică chiar procesul care îl va îngropa pe acesta.

"Mobilizarea anunţată de Putin şi ameninţările nucleare nu-l vor ajuta pe agresor în demersul său de a cuceri şi distruge Ucraina şi pe ucraineni", a declarat Vitali Klitschko pe canalul său oficial de Telegram. „Tiranul a lansat în cele din urmă procesele care îl vor îngropa în ţara sa".

"Lumea civilizată trebuie să înţeleagă în sfârşit că răul trebuie distrus complet, şi nu să vorbească despre nişte negocieri de pace iluzorii", a adăugat Klitschko.

Președintele rus Vladimir Putin a susținut, miercuri, primul discurs de la începerea războiului din Ucraina, ocazie cu care a anunțat semnarea unui decret privind mobilizarea parțială în Rusia. Măsurile vor începe chiar de astăzi.

”Subliniez că este o mobilizare parțială. Doar rezerviștii au fost înrolați. Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat. Militarii mobilizați vor primi toate garanțiile prin contract.

În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a trecut toate liniile”, a declarat Vladimir Putin.

Ministerul rus de Externe a precizat că vor fi chemați 300.000 de rezerviști, ca urmare a ordinului de mobilizare parțială făcut de Putin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE