Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vodafone investește 1,5 miliarde de dolari în AI și servicii cloud. Parteneriat pe 10 ani cu Microsoft

Vodafone și Microsoft au încheiat marți un nou parteneriat strategic de 10 ani, prin care își propun să transforme experiența clienților Vodafone, folosind inteligența artificială generativă a Microsoft.

De asemenea, parteneriatul urmărește dezvoltarea de noi servicii digitale și financiare pentru întreprinderi, în special pentru IMM-uri din Europa și Africa.

Vodafone va investi 1,5 miliarde de dolari în următorii 10 ani în servicii cloud și AI orientate spre client, dezvoltate în colaborare cu Microsoft. În plus, Microsoft va folosi serviciile Vodafone de conectivitate fixă ​​și mobilă.

Microsoft intenționează, de asemenea, să investească în platforma de conectivitate IoT (Internet of Things) gestionată de Vodafone, care va deveni o afacere de sine stătătoare, până în aprilie 2024. Noua companie va avea rolul de a atrage noi parteneri și clienți, stimulând dezvoltarea aplicațiilor și extinderea platformei pentru a conecta mai multe dispozitive, vehicule și mașinării.

Serviciile digitale generate de noul parteneriat vor folosi cea mai recentă tehnologie AI generativă pentru a oferi clienților o experiență extrem de personalizată și diferențiată, pe mai multe canale.

Microsoft asigură că acestea vor fi construite pe politici de confidențialitate și securitate imparțiale și etice, conform cadrului stabilit de Vodafone pentru IA responsabilă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE