Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin vrea să suplimenteze echipamentul militar pentru armată: „Efortul depus să fie unul clar”

Vladimir Putin a promis că va mări cantitatea de echipament militar produsă pentru armată, pe măsură ce Rusia își continuă asaltul asupra Ucrainei.

Președintele rus a menționat că nu este nevoie „să se introducă măsuri extraordinare, dar este necesar ca efortul depus să fie unul clar, de înaltă calitate și bine coordonat”.

Vladimir Putin a insistat că este că furnizarea armamentului necesar armatei să fie ralizată „în timp util”.

Mamele soldaților rusi, revoltate

Cu toate acestea, rudele militarilor rusi care luptă în Ucraina devin din ce în ce mai indignate și sceptice la promisiunile lui Putin.

Olga Tsukanova, fondatoarea Consiliului Mamelor și Soțiilor din Rusia l-a acuzat pe Putin că a evitat Consiliul, după ce l-au exclus de la o întâlnire dintre membrii familiei recruților.

Într-o adresă video înregistrată către Vladimir Putin, Tsukanova a cerut președintelui să se întâlnească cu „mamele adevărate” ale celor care servesc în armata țării, spre deosebire de femeile nominalizate de Kremlin pentru eveniment.

Consiliul dorește ca Ministerul rus al Apărării să fie transparent cu privire la locul în care se află soldații, dar și să se exprime deschis cu privire la condițiile în care sunt ținuți soldații ruși pe front, fără să existe eventuale consecințe penale.

În replică, Ministerul Apărării a lansat videoclipuri care arată soldați care se întorc în încercarea de a suprima valul de acuzații, insistind că sunt bine tratați și că zvonurile sunt false.

Imaginile publicate de Ministerul rus al Apărării ar arată că 50 de soldați ruși au fost „aduși” din Ucraina cu autobuzul. Mai mult, după ce ajung în țară, soldații cântă imnul național rusesc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE