Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin: „Rusia nu are nicio vină pentru războiul din Ucraina”. Președintele rus a adăugat că a considerat întotdeauna națiunea ucraineană ca pe un popor frate

Vladimir Putin a declarat că ceea ce se întâmplă în Ucraina este o tragedie comună și că Rusia nu are nicio vină pentru război. Afirmația a fost făcută într-o întâlnire dintre președintele rus și comandanții militari de rang înalt.

Vladimir Putin a adăugat că a considerat întotdeauna națiunea ucraineană ca pe un popor frate și a respins orice acuzație privitoare la conflictul din Ucraina.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: „Nu avem de ce să fim învinuiți. Spun acest lucru cu toată responsabilitatea. Întotdeauna - și îmi cunoașteți poziția - am considerat poporul ucrainean ca pe un popor frate. Încă mai cred acest lucru, iar ceea ce se întâmplă acum este o tragedie, tragedia noastră comună, dar nu este rezultatul politicii noastre. Dimpotrivă, acesta este rezultatul politicii altor țări, a țărilor terțe, care s-au străduit întotdeauna să obțină acest lucru, în sensul dezintegrării societății rusești.”

Ministrul rus al Apărării a declarat că armata țării trebuie extinsă de la un milion de militari la 1,5 milioane

La rândul său, ministrul rus al Apărării a declarat că armata țării trebuie extinsă de la un milion de militari la 1,5 milioane, în contextul operațiunii speciale din Ucraina. Serghei Șoigu a spus că numărul ar trebui să includă 695.000 de soldați voluntari pe bază de contract, dar nu a precizat un interval de timp pentru acest lucru.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: „Având în vedere dorința NATO de a crește efectivele militare în apropierea granițelor rusești și de a extinde Alianța Nord-Atlantică cu Finlanda și Suedia, trebuie să luăm măsuri de retaliere în ceea ce privește crearea unui grup semnificativ de trupe în nord-vestul Rusiei.”

După întâlnirea cu comandanții militari, președintele Puțin a vizitat o expoziție însoțit de ministrul Apărării, Serghei Șoigu. Expoziția a prezentat echipamente militare, arme și muniții de ultimă generație ale armatei ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE