Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Putin lansează noi atacuri la adresa Occidentului: Nu se va termina doar cu utilizarea blindatelor, toată lumea trebuie să înțeleagă asta

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT
2/3/2023, 05:37

Vladimir Putin și-a intensificat atacurile la adresa Occidentului

Vladimir Putin și-a intensificat atacurile la adresa Occidentului și s-a declarat gata să arunce în luptă „mai mult decât tancuri”, pentru că se simte „amenințat” de pachetul militar al NATO pentru Ucraina. El a susținut că este pregătit să folosească întregul arsenal al Rusiei, care include arme nucleare, ca represalii la „agresiunea” Occidentului.

„Este incredibil, este incredibil, dar este un fapt, suntem din nou amenințați de tancurile germane Leopard, cu cruci pictate pe armură. Încă o dată, ei (germanii n.r.) vor intra în război cu Rusia pe teritoriul ucrainean cu mâinile adepților lui Hitler, Banderites (naționaliștii ucraineni). Știm că, în ciuda eforturilor de propagandă oficială, practic coruptă a elitelor occidentale, care ne sunt neprietenoase, avem mulți prieteni în întreaga lume, inclusiv pe continentul american, în America de Nord, în Europa.  Noi nu ne trimitem tancurile la granițele lor, dar avem cu ce să răspundem. Nu se va termina doar cu utilizarea de vehicule blindate. Toată lumea ar trebui să înțeleagă asta”, a spus Vladimir Putin.

Avertisment pentru cei care „târăsc” țările europene în război cu Rusia

Răspunsul „nu se va limita doar la utilizarea de blindate”, a insistat liderul rus. Putin a lansat un avertisment celor care „târăsc ţările europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia” şi celor care „speră să învingă Rusia pe câmpul de luptă”.

„Se pare că ei nu înţeleg că războiul modern cu Rusia va fi complet diferit pentru ei”, a ameninţat liderul rus.

Declaraţiile lui Vladimir Putin ar putea fi interpretate drept o aluzie la puterea nucleară a ţării, cu care Moscova şi liderii săi s-au lăudat în mai multe rânduri, mai ales după ce conflictul din Ucraina s-a prelungit, notează EFE.

În acelaşi timp, Putin a declarat în diferite ocazii, ultima oară la sfârşitul anului trecut, că Rusia „în niciun caz” nu va fi prima care va recurge la armele nucleare, întrucât doctrina sa militară stipulează un astfel de atac doar sub formă de răspuns.

„Succesorii lui Hitler vor să lupte cu Rusia”

Preşedintele rus s-a referit în mod special la tancurile germane Leopard 2 pe care Berlinul le va trimite Ucrainei şi care pot fi furnizate Kievului şi de alte ţări europene care le au în posesie.

„Incredibil, dar adevărat: tancurile germane Leopard cu cruci pe ele ne ameninţă din nou. (…) Din nou, succesorii lui Hitler vor să lupte cu Rusia pe pământ ucrainean”, a spus Putin, făcând o nouă paralelă între războiul împotriva lui Hitler şi campania militară rusă din Ucraina.

Rusia are prieteni „în toată lumea”

De la începerea ofensivei declanşate de el împotriva Ucrainei la 24 februarie anul trecut, Vladimir Putin susţine că responsabilii politici aflaţi la putere la Kiev sunt „neonazişti”, care s-ar afla la originea unui „genocid” împotriva rusofonilor din această ţară.

Preşedintele rus a profitat de discursul său pentru a nega izolarea Rusiei şi pentru a le da asigurări concetăţenilor său că ţara continuă să aibă mulţi prieteni.

„În pofida eforturilor de propagandă occidentală”, Moscova are prieteni „în toată lumea”, inclusiv în America de Nord şi Europa, a spus el.

Distribuie

Taguri