Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin, primul mesaj adresat rușilor, după rebeliunea pornită de Prigojin: ”Trădătorii vor fi aduși în fața Justiției. Orice șantaj, sortit eșecului”

Vladimir Putin le-a vorbit rușilor pentru prima dată de la încheierea rebeliunii pornită de Evgheni Prigojin. Președintele rus dă asigurări că trădătorii vor fi aduși în fața Justiției și judecați.

”Organizatorii acestei rebeliuni trebuie să știe că vor fi aduși în fața Justiției și judecați. Ceea ce au făcut ei slăbește țara și este amenințare. Suntem amenințați din afară. Nu am dorit să ajungem să fie omorâți civili pe teritoriul nostru. Ei au încercat să se răzbune pentru eșecul lor de pe front. Forțele speciale și-au păstrat jurământul către țară și aceste forțe au salvat Rusia.”, a declarat Vladimir Putin.

În declarație virulentă, Putin a spus că "orice fel de șantaj este sortit eșecului", iar Occidentul și Kievul doresc ca soldații ruși să se omoare între ei.

El a mulțumit poporului rus pentru "sprijinul, patriotismul și solidaritatea" din ziua rebeliunii și președintelui Lukașenko pentru rezolvarea pașnică între cele două părți.

"Practic, întreaga societate rusă... a fost unită de responsabilitatea de a-și apăra patria", a declarat Putin.

De asemenea, el le-a mulțumit oficialilor Wagner care „au luat decizia corectă de a opri și de a se întoarce pentru a preveni vărsarea de sânge”.

Totodată, acesta a menționat că majoritatea membrilor grupului Wagner sunt "patrioți" și a afirmat că își va respecta "promisiunea" față de membrii grupului de mercenari care "vor să meargă în Belarus".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE