Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin merge în Coreea de Nord: Prima vizită a liderului rus la Phenian în ultimii 24 de ani

Vladimir Putin, președintele rus, va vizita Coreea de Nord pe 18-19 iunie, a anunţat luni presa de stat de la Phenian. Întâlnirea are loc în contextul aprofundării cooperării militare cu Coreea de Nord după summitul pe care l-a avut cu liderul nord-coreean Kim Jong-un în septembrie. Vizita a fost confirmată și de Kremlin.

Vladimir Putin va "efectua o vizită de stat" în Coreea de Nord la invitaţia liderului nord-coreean Kim, a precizat agenţia centrală coreeană de presă (KCNA) într-o depeşă care conține o singură frază.

Vladimir Putin merge în Vietnam și Coreea de Nord

Vizita face parte din turneul preşedintelui rus, care va include şi o vizită în Vietnam, de miercuri până joi.

Aceasta va fi prima vizită a lui Vladimir Putin în Coreea de Nord în ultimii 24 de ani. Kim Jong Un vrea să profite de vizita lui Putin pentru a întări relaţiile ţării sale cu Moscova, conform agențiilor de presă.

Cum ar urma să se desfășoare vizita lui Putin în Coreea de Nord

Putin se poate aştepta să fie primit la aeroport cu o ceremonie din care nu va lipsi intonarea imnurilor naţionale ale Rusiei şi Coreei de Nord, salve de focuri şi trecerea în revistă a gărzii de onoare nord-coreene.

Agenţia sud-coreeană de presă Yonhap adaugă la speculaţii o deplasare într-un vehicul deschis, cu saluturi pentru o mulţime entuziastă la plecarea de pe aeroport, cum s-a procedat şi la vizitele lui Moon şi Xi.

Putin va fi cel mai probabil găzduit, ca şi Xi în 2019, la Palatul pentru Oaspeţi Kumsusan, înconjurat de un lac şi o alee printre copaci.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE