Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Nord va desfăşura de anul acesta un nou lansator de rachete multiple

Coreea de Nord îşi va dota începând de anul acesta forţele armate cu un nou lansator de rachete multiple de calibrul 240 mm, a informat sâmbătă agenţia de presă oficială KCNA, preluată de AFP.

Noua armă va fi desfăşurată până în 2026

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat vineri testarea lansatorului cu un proiectil real. Sistemul a fost modificat tehnic după un prim test care a avut loc la sfârşitul lui aprilie.

Conducătorul de la Phenian a afirmat că doreşte ca producţia lansatoarelor respective să fie adusă "la cel mai înalt nivel". El a anunţat totodată, fără a da alte detalii, o "schimbare importantă" pentru "întărirea capacităţii de luptă a artileriei".

Conform sursei citate, opt proiectile lansate de noul sistem au lovit ţinta, dovedind astfel "puterea de distrugere" a armei modificate.

Ministerul apărării din Coreea de Sud nu a fost în măsură să confirme testele nord-coreene, menţionează AFP. Unii analişti bănuiesc însă că Phenianul testează arme noi şi creşte producţia de echipamente de artilerie şi rachete de croazieră înainte de a le trimite Rusiei, pentru războiul din Ucraina, în ciuda sancţiunilor ONU care interzic Coreei de Nord furnizarea de armament.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE