Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin amenință Ucraina după bombardamente. „Răspunsul va fi dur dacă vor continua atacurile”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că atacurile lansate asupra Ucrainei sunt represalii față de atacarea podului care face legătura cu peninsula Crimeea de către forțele ucrainene, catalogată drept act „terorist”.

Liderul de la Kremlin a afirmat că Armata rusă a folosit arme de înaltă precizie la sol, în aer și pe came maritimă pentru a lovi ținte militare, ale infrastructurii energetice și de comunicații.

Putin a avertizat că dacă Ucraina va continua să comită „atacuri teroriste” împotriva Rusiei, răspunsul Moscovei va fi „dur și proporțional față de nivelul amenințărilor”.

„Dacă tentativele de atentate teroriste asupra teritorului nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi severe şi amploarea lor va corespunde nivelului ameninţărilor respective. Nimeni nu trebuie să aibă nici cel mai mic dubiu”, a declarat Vladimir Putin, conform Sky News.

Președintele rus a amintit că șeful comisiei ruse de investigație i-a prezentat duminică primele rezultate ale anchetei referitoare la „sabotajul comis asupra podului Crimeei”.

„Datele criminaliștilor și informațiile operative indică faptul că explozia produsă pe 8 octombrie a fost un act terorist menit să distrugă infrastructura critică civilă a Rusiei. De asemenea, este evident că autorii, organizatorii și autorii actului terorist sunt serviciile speciale ucrainene."

Prin acțiunile sale, regimul de la Kiev s-a plasat de fapt la același nivel cu formațiunile teroriste internaționale, cu cele mai notorii grupări. Este pur și simplu imposibil să lăsăm fără răspuns aceste crime. În această dimineață, la sugestia Ministerului Apărării și în conformitate cu planul Statului Major General rus, a fost efectuată o lovitură masivă cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, aeriene, maritime și terestre, împotriva instalațiilor energetice, de comandă militară și de comunicații ucrainene”, a mai spus Putin.

La rândul său, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că Rusia trebuie să răspundă la atacul terorist comis de Ucraina asupra podului din Crimeea prin uciderea directă a teroriștilor.

Bombardamente ruse de o amploare fără precedent în ultimele luni au lovit Ucraina luni dimineaţa. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că zeci de rachete lansate de forţele ruse au lovit capitala Kiev şi regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE