Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Trei rachete rusești lansate spre ținte din Ucraina au survolat Republica Moldova. Reacția Ministerului Apărării de la Chișinău

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Trei rachete lansate de Armata rusă au zburat deasupra teritoriului Republicii Moldova, a anunțat Ministerul Apărării de la Chișinău.

„În contextul atacurilor aeriene rusești din această dimineață asupra mai multor orașe din Ucraina, Ministerul Apărării informează că luni, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Țintele respective au parcurs următoarele direcții:

1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița - Soroca - Moghilev Podolsk.

2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)

3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

Rachete rusești au zburat deasupra Republicii Moldova. „Tintele au fost observate de sistemele de monitorizare”

„Aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei. Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian "MOLDATSA".

Țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării.

Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime”, a mai precizat sursa citată.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat de urgență pe ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații în legătură cu lansarea a trei rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră, potrivit Stiri.md.

Ministerul Apărării din Republica Moldova a reacționat, în contextul în care mai multe rachete au lovit în luni dimineața Kievul. Potrivit unui bilanț provizoriu, cel puțin opt oameni au murit, iar alți 24 au fost răniți în urma bombardamentelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE