Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dmitri Medvedev: Rusia ar trebui să reacționeze după atacul terorist de pe podul din Crimeea prin uciderea teroriștilor

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că Rusia trebuie să răspundă la atacul terorist comis de Ucraina asupra podului din Crimeea prin uciderea directă a teroriștilor, relatează agenția rusă TASS.

Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a făcut aceste declarații într-un interviu publicat pe canalul de Telegram al jurnalistei Nadana Fridrikhson.

„Rusia nu poate răspunde la această crimă decât prin uciderea directă a teroriștilor, așa cum se obișnuiește în alte părți din lume. La asta se așteaptă cetățenii ruși”, a afirmat Medvedev.

Fostul președinte rus a atribuit atacul statului eșuat al Ucrainei, conform TASS.

„A fost un atac terorist și un sabotaj comis de regimul criminal de la Kiev. Nu a existat niciodată vreo îndoială în legătură cu asta. Toate rapoartele au fost prezentate și s-au tras concluziile”, a mai precizat el.

Reacția lui Medvedev vine după ce un camion a explodat sâmbătă dimineață pe podul Crimeei, ceea a dus la incendierea mai multor cisterne cu combustibil transportate cu un tren. Trei persoane au fost ucise în urma exploziei, iar o porțiune a tronsonului destinat traficului auto s-a prăbușit. Traficul feroviar și auto pe Podul Crimeii a fost restabilit în acest moment.

Într-o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin, șeful Comisiei de Investigație, Alexander Bastrykin, a afirmat că serviciile speciale ucrainene sunt responsabile de comiterea atacului terorist, având complici mai mulți cetățeni străini, dar și ruși.

Bastrykin a mai precizat că a fost deschisă o anchetă, iar suspecții au fost deja identificați cu ajutorul ofițerilor FSB.

Vladimir Putin a declarat că atacul comis de regimul de la Kiev a avut ca scop, fără îndoială, distrugerea infrastructurii civile vitale a Rusiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE