Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lukașenko susține că Belarus și Rusia vor crea un comandament militar comun

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Președintele Aleksandr Lukașenko a reunit, luni, militarii de rang înalt din cadrul Armatei Belarusului, în contextul în care Rusia a bombardat mai multe orașe din Ucraina.

Publicația ucraineană Kiev Independent scrie că Lukașenko a susținut atacurile declanșate de Rusia, iar Belarus a început procesul de înființării unui comandament militar comun alături de Moscova. Liderul de Minsk nu a explicat ce responsabilități va avea noua formațiune militară.

„Am inițiat procesul, probabil în urmă cu câteva zile”, a afirmat Lukașenko, potrivit sursei citate.

Aleksandr Lukașenko, considerat ultimul dictator al Europei, a acuzat în repetate rânduri Ucraina că vrea să pună la cale un atac împotriva Belarusului, fără a prezenta dovezi în acest sens.

Secretarul Consiliului de Securitate din Belarus, Pavel Myraveyko, a menționat că Minsk-ul participă activ la războiul Rusiei împotriva Ucrainei prin "îndeplinirea unor sarcini".

Rusia a folosit teritoriul statului Belarus pentru a lansa bombardamentele asupra Ucrainei.

Generalul ucrainean Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate, a precizat că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei, iar 41 dintre acestea au fost doborâte de sistemele antiaeriene.

Bombardamentele au avut loc după ce președintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina și serviciile ucrainene de informații de comiterea ”atacului terorist menit să distrugă infrastructura critică a Rusiei”.

Șeful Cancelariei prezidențiale ucrainene, Andriy Yermak, a menționat că Ucraina se pregătește de atacuri potențiale din partea Belarusului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE