Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Klaus Iohannis, întâlnire cu românii din California

300 de români stabiliți în Statele Unite s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a vorbit depre criza energetică în contextul războiului din Ucraina și a spus că poate garanta că nimeni din România nu va sta la iarnă în frig sau întuneric.

Românii care s-au întâlnit cu președintele Iohannis nu au pierdut legăturile cu România, chiar dacă locuiesc în Statele Unite de foarte mulți ani.

Boris Budac: Încă mai am unchi, bunici, multă familie în România. Nu știu cum să mă simt. Într-un fel, te simți bine că NATO este cu noi și avem parteneriatul acesta cu America și cu toate țările care sunt parte din NATO. Securitatea este bună, dar, într-un fel, nu vrei un conflict mai mare.

Magda Nica: N-am mai fost în țară de doi ani și jumatate și este o ocazie de a înnoi aceste legături emoționale cu ce a rămas în urmă.

Cristian Citre, jurnalist Euronews: Dacă vorbim de comunitatea de români din SUA este una destul de consistentă. Potrivit estimărilor, sunt peste 1 milion de români care trăiesc în SUA, în principal în zone din vest, est și centru, iar California este una dintre zonele cu cel mai mare număr de români.

În România prețurile sunt la un nivel rezonabil, iar la iarnă nimeni nu va sta în frig și întuneric, a susținut președintele Iohannis la întâlnirea cu conaționalii din California.

Klaus Iohannis președintele României: Criza energetică este, din păcate, o realitate și pentru România. Criza energetică nu înseamnă doar că energia a devenit mai scumpă – a devenit și mai greu de obținut. Este, pe de altă parte, îmbucurător că împreună cu Guvernul am reușit să menținem prețurile la un nivel rezonabil și, în același timp, putem să garantăm românilor din țară că la iarnă nu vor trebui să stea nici în frig, nici în întuneric, cu toate că situația este complicată. 1225

Nici subiectul vizelor nu a fost trecut cu vederea. Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite, crede că susținerea românilor de peste Ocean pentru eliminarea vizelor este foarte importantă.

A fost prima astfel de întâlnire cu românii din afara granițelor pe care șeful statului o are în cel de-al doilea mandat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE