Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Cum i-a primit Zelenski pe liderii europeni la Kiev: de la strângeri de mână la îmbrățisări ca între prieteni

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a primit joi, la Palatul prezidențial din Kiev, pe omologii săi din Franța și România, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, pe cancelarul german, Olaf Scholz, și pe premierul italian, Mario Draghi.

Primul care a sosit la Palat a fost Klaus Iohannis, întâmpinat de președintele Ucrainei cu o strângere de mână prelungită. Cei doi șefi de stat discută, apoi, la intrarea în clădire până când își face apariția Mario Draghi, primit într-un mod asemănător.

Al treilea a sosit cancelarul Olaf Scholz, care a întins primul mâna către Zelenski și apoi a trecut în stânga acestuia în așteptarea președintelui Franței.

Emmanuel Macron a ajuns ultimul. A coborât dintr-un SUV de culoare albă și fost așteptat de Voldimir Zelenski cu mâna întinsă. Cei doi își zâmbesc larg și apoi se îmbrățișează ca doi buni prieteni. În următorul cadru, Zelenski mai dă o dată mâna cu Klaus Iohannis, pentru fotografi, după care cei cinci lideri apar la o masă, în Palatul Prezidențial.

Şeful statului a ajuns, joi, cu trenul la Kiev. Anterior, au ajuns tot cu trenul preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz, şi premierul italian, Mario Draghi. Ulterior, oaspeții lui Zelenski au ajuns la Irpin.

„Nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi la Irpin. Reiterez cu tărie apelul meu ca toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională, proces pe care România îl susține necondiționat”, a scris șeful statului, pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE