Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Copac vechi de 400 de ani, prăbușit după inundații

Un copac simbolic din Sierra Leone s-a prăbușit după ultimele inundații puternice care au avut loc în regiune. Cu o înălțime de 70 de metri și o lățime de 15 metri, copacul vechi de aproximativ 400 de ani a fost considerat un adevărat simbol național în această țară. A apărut pe bancnote, a fost inclus în cântece de leagăn și a fost vizitat de mai multe personalități internaționale, printre care și Regina Elisabeta a II-a în 1961.

Într-un comunicat transmis ulterior de autorități, aceștia au transmis că “pentru Sierra Leone, pierderea este comparabilă cu incendiul care a distrus catedrala Notre Dame din Paris în 2019”.

În timp ce copacul a rezistat la daune de-a lungul anilor, inclusiv la o lovitură de trăsnet, furtuna de miercuri nu a lăsat din copac decât un ciot. Sierra Leone a fost afectată de unele din cele mai grave inundații din ultimii ani în care cel puțin șapte oameni și-au pierdut viața.   

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursa: Profimedia / AP

Președintele Bio a declarat că așteaptă cu nerăbdare discuțiile despre cum să folosească cel mai bine spațiul.

”Ceea ce reprezintă Cotton Tree va trăi mai departe: Cum ceva atât de mare și puternic poate crește din ceva (la fel de mic) ca o sămânță, cum mulți oameni se pot aduna împreună sub protecția a ceva mai mare decât suma părților lor; și cum, timp de secole, va fi o întruchipare a istoriei, a unității și a rezistenței noastre”, a spus el.

  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE