Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Viața. Povestea mea prin istorie”, prima autobiografie a Papei Francisc, lansată pe 19 martie. Ce dezvăluiri face suveranul pontif

Papa Francisc va lansa pe 19 martie prima sa o autobiografie, scrisă împreună cu un jurnalist italian. În cartea intitulată „Viața. Povestea mea prin istorie”, Papa spune clar că nu ia în calcul să se retragă și că pontificatul este „pe viață”. Data lansării nu a fost aleasă întâmplător: pe 19 martie, se împlinesc 11 ani de când a devenit suveran pontif.

O viață de Papă

În ciuda numeroaselor probleme de sănătate recente, Papa Francisc susține în noua sa carte că starea sa este suficient de bună pentru continua. Despre retragere, spune că este o ipoteză îndepărtată și că nu are motive suficient de serioase care să-l facă să renunțe.

În cele peste 300 de pagini ale autobiografiei sale, Papa mărturisește că, în tinerețe, a fost fermecat de o fată, ceea ce i-a îngreunat rugăciunile. De asemenea, neagă din nou afirmațiile potrivit cărora ar fi fost vreodată comunist și analizează momente semnificative din timpul vieții sale - de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, în 1939, prima aterizare pe lună, din 1969, lovitura de stat militară din 1976 din Argentina, Căderea Zidului Berlinului sau Cupa Mondială la care Maradona a marcat golul iconic cu „mâna lui Dumnezeu”.

L-a ajutat să scrie cartea un jurnalist italian, Fabio Marchese Ragona.

Fabio Marchese Ragona, jurnalist și co-autor al biografiei Papei Francisc: „Cu siguranță, Papa trimite în carte mesaje foarte puternice pentru pace. Aceasta este una dintre problemele de care îi pasă cel mai mult. Se adresează în primul rând tinerilor”.

Cartea va fi lansată în Italia, Statele Unite, Brazilia, Franța, Germania, Spania, Polonia și Portugalia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE