Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Veneția amână introducerea taxei de intrare pentru turiști. Cât va trebui să plătești pentru a vizita orașul

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată pentru anul viitor. Această schimbare este anunțată chiar în ultimul moment, deoarece atutoritățile au anunțat că sistemul de taxare va fi testat în iunie 2022. Cu toate acestea, a fost votată amânarea introducerii acestei taxe până la începutul anului 2023.

De ce introduce Veneția o taxă turistică?

Autoritățile au anunțat decizia de a introduce o taxă de intrare pentru turiști după ce orașul a fost luat cu asalt de un număr ridicat de turiști, în mini-vacanța de Paște.

Aceștia au precizat că taxa este ncecesară pentru a reduce numărul copleșitor de turiști care vizitează centrul istoric.

Mai mult, măsura a fost discutată încă dinaintea pandemiei de coronavirus. Dar a fost amânată pe fondul restricțiilor de călătorie COVID.

Pe măsură ce numărul de vizitatori a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie, în această primăvară, consiliul orașului a decis să readucă în discuție taxa pentru turiști.

Legea urmează să interzică navelor de croazieră să intre pe canalele venețiene, restricție impusă vara trecură, dar va fi introdus și un sistem de supraveghere video care monitorizează fluxul de turiști pe străzile orașului.

Înainte de pandemie, orașul lagunar se lupta cu un număr imens de turiști. În sezonul de vârf, până la 110.000 de turiști au vizitat orașul într-o singură zi, depășind cu mult populația rezidentă, care în prezent este de aproximativ 50.000.

Cine va trebui să plătească taxa de intrare?

Taxa de intrare se va aplica turiștilor care vizitează Veneția pentru acea zi. Persoanele care se cazează la un hotel pe perioada vacanței, sunt scutiți de costul suplimentar, deoarece plătesc deja o taxă de oraș de până la 5 EUR pe noapte.

De asemenea, rezidenții, studenții și navetiștii nu vor trebui să plătească pentru a intra în oraș.

Sistemul de rezervare și taxa de intrare vor ajuta la reglarea numărului de vizitatori în centrul istoric, în special a celor care stau doar pentru o zi.

Începând cu 2023, persoanele care vizitează Veneția doar pentru o zi vor trebui să își rezerve în avans vizita și să plătească o taxă de intrare folosind o aplicație de rezervare dedicată.

călătorii de o zi la Veneția vor trebui să își rezerve în avans vizita și să plătească o taxă de intrare folosind o aplicație de rezervare dedicată. Costul va varia de la 3 EUR în sezonul de jos la 10 EUR în zilele deosebit de aglomerate. Există, de asemenea, planuri de instalare a turnichete electronice la punctele de acces în oraș.

Consiliul Local Veneția a anunțat că sistemul de rezervare și plată va fi activ începând cu 16 ianuarie 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE