Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vasile Dîncu, pe Facebook: „Nici răcnetele proștilor și nici șoaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici”

Publicat de: Euronews

În plin scandal provocat de declarațiile sale anterioare, o postare ce conține termeni mai puțin diplomatici a apărut pe contul personal de Facebook al ministrului Apărării, Vasile Dîncu. Deși în spațiul public s-a discutat despre o posibilă demisie sau remaniere a sa, Dîncu a scris despre o librărie, „un paradis ascuns în mijlocul orașului” Bruxelles, un loc în care nu pătrund „răcnetele proștilor”.

Postarea ministrului Dîncu conține expresii și sintagme neconvenționale, precum „șoaptele mieroase ale ticăloșilor”, „tembelismul solemn”, „puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv” sau „cretinii și mediocrii”.

„Aici este cu totul altă lume și o liniște incredibilă. Aici nu se aude vocea idioților, liniștea este întreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărtile te așteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevarată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proștilor și nici șoaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici. De aici îți poți lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv”, a scris Vasile Dîncu pe Facebook.

Ministrul a fost criticat pentru o afirmație despre războiul din Ucraina

Dîncu a participat, săptămâna trecută, la Bruxelles la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO. În acest timp, în țară, ministrul Apărării a fost criticat pentru o altă afirmație, în care spunea că singura șansă pentru pace este negocierea cu Rusia. În urma afirmațiilor lui Dîncu, președintele Klaus Iohannis a reamintit că poziția oficială a României este că doar Ucraina decide când, cum și ce negociază. La rândul său, șeful său pe linie de partid, Marcel Ciolacu, a considerat declarația lui Dîncu o greșeală și a spus că „atunci când ești ministru al Apărării, nu ai păreri și crezuri”. În schimb, șeful Guvernului i-a transmis că îl așteaptă la discuții pentru tranșarea acestui aspect.

Nicolae Ciucă, premierul României: Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului și atunci va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect.”

Într-o declarație făcută la televiziunea publică, Dîncu a negat că i s-ar fi cerut demisia din Guvern și a acuzat opoziția pentru criticile care i s-au adus. Mâine, ministrul apărării este așteptat în Parlament la „Ora Guvernului”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE