Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vapatul, aproape interzis în Marea Britanie. Dispozitivele sunt un adevărat pericol pentru mediu

Activiștii din Marea Britanie cer comercianților care vând dispozitive de vapat să ofere opțiuni de reciclare în magazine. Cercetătorii sunt de părere că un sfert de miliard de astfel de instrumente vor fi aruncate înainte ca o interdicție propusă să intre în vigoare în 2025.

Prea puține magazine au puncte de reciclare

Comitatul Essex din Marea Britanie este doar unul dintre multele în care angajații publici sunt ocupați cu colectarea dispozitivelor de unică folosință. În ciuda faptului că sunt reciclabile, majoritatea sunt aruncate la întâmplare.

Julie Gooding, consilier al episcopiei din Hawkwell West: „Iată ce găsim în natură, această folie, dispozitivul de vapat și cutia. Încercăm să salvăm mediul înconjurător. Și am găsit animale care au fost afectate de asta.”

În ciuda faptului că deșeurile din categoria dispozitivelor de vapat sunt o preocupare reală, industria țigărilor electronice spune că interdicția viitoare înseamnă că este puțin probabil să investească în noi campanii de reciclare.

John Dunne, Asociația Industriei de țigări electronice: „Suntem bucuroși să încercăm să finanțăm un program național de conștientizare. Dar, din nou, dacă guvernul vizează industria noastră cu interdicții și restricții, atunci unde este stimulentul pentru companii să investească în asta?”

Un studiu realizat de o organizație non-profit a constatat că, în ciuda obligațiilor legale în vigoare din 2021, doar 86 de magazine, adică numai 11%, din 13 orașe din toată Marea Britanie au puncte de reciclare pentru țigările electronice. Organizația susține că până va fi aplicată interdicția referitoare la aceste dispozitive, în 2025, 250 de milioane vor ajunge la gunoi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE