Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Valea Prahovei a fost ocupată în proporţie de 90% de Revelion. Azuga, singura staţiune unde se schiază

Publicat de: Euronews

Locurile de cazare de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporţie de 90% de Revelion, Azuga fiind singura staţiune montană în care s-a putut schia, informează, marţi, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova.

Conform sursei citate, la finalul anului, pensiunile şi hotelurile de la munte au fost pline de turişti, gradul de ocupare a staţiunilor montane de pe Valea Prahovei fiind de 90%.

"La Azuga, turiştii au putut schia pe pârtia artificială. Este singura staţiune de pe Valea Prahovei unde se poate schia. Mulţi turişti au venit să se bucure de zăpadă, iar cei mai curajoşi au început lecţiile de schi şi snowboarding. La costurile unei zile de schi sau snowboarding în Azuga se mai adaugă şi cartela pentru instalaţiile de transport pe cablu. Un schi pass valabil o zi întreagă costă 170 de lei pentru adulţi şi 120 de lei pentru copii. (...) Prima zi a lui 2023 a părut mai degrabă o zi de mai, temperaturile ridicate au făcut ca turiştii să iasă la plimbare, unii au preferat traseele montane, alţii au preferat să iasă la terase în oraş", arată APDT.

În București, mii de oameni au ales să-și petreacă ultima zi de vacanță la piscină. La centrele de relaxare s-au format cozi de sute de metri

Peste 4.000 de oameni au fost azi la un centru de wellness și spa din nordul Bucureștiului. După serile de petrecere, o zi la piscină pare modul ideal de a petrece ultima zi din minivacanța de Revelion.

Mulți oameni au venit nu doar din afara Bucureștiului, dar și din afara țării, din Italia, Tunisia sau Turcia. Prețurile de intrare încep de la 66 de lei pentru adulți și 49 de lei pentru copii, dar pot să depășească 100 de lei, în funcție de numărul de ore petrecute la piscină.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE