Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum au petrecut românii ultima zi din minivacanța de Revelion

Mii de oameni au ales să-și petreacă ultima zi de vacanță la piscină. Mulți dintre ei au stat la cozi de sute de metri pentru a putea prinde un loc la centrele de relaxare.

Peste 4.000 de oameni au fost azi la un centru de wellness și spa din nordul Bucureștiului. După serile de petrecere, o zi la piscină pare modul ideal de a petrece ultima zi din minivacanța de Revelion.

Mulți oameni au venit nu doar din afara Bucureștiului, dar și din afara țării, din Italia, Tunisia sau Turcia. Prețurile de intrare încep de la 66 de lei pentru adulți și 49 de lei pentru copii, dar pot să depășească 100 de lei, în funcție de numărul de ore petrecute la piscină.

Andrada Seitan, director de comunicare centru spa: „Am deschis, la cererea publicului. Am avut atât de multe solicitări și dorința de a achiziționa bilete online în data de 1 și 2 ianuarie, pentru că lumea este în vacanță, pentru că sunt și foarte mulți turiști care vin să-și petreacă vacanța aici în Romania.”

Vremea a fost de partea celor care au vrut să se relaxeze, inclusiv la piscinele exterioare. Temperatura în Capitală a fost de 17 grade Celsius.

Parcul tematic cu dinozauri din Râșnov a fost gazdă pentru peste o mie de vizitatori

Turiștii de la munte au ales parcul tematic cu dinozauri din Râșnov, cel mai mare din Sud-Estul Europei, ca destinație pentru ultima zi de vacanță, pentru a admira dinozauri în mărime naturală, reptile vii sau pentru a trăi senzații tari pe un traseu de aventură.

Parcul de distracții are o suprafață de peste patru hectare și găzduiește mai mult de 100 de exponate în mărime naturală, un cinematograf 9D și un cinematograf 360°.

Raluca Râșnovean, reprezentant parc tematic: „Copiii sunt foarte atrași de dinozauri. Fac poze, sunt bucuroși, când ajung la noi în parc. Noi mai avem un parc cu reptile vii, avem traseu de aventură, un atelier de pictură, unde își pot picta figurinele, o cameră cu lasere. Cum nu este zăpadă, cei mai mulți turiști sunt la noi.”

Turiștii pot ajunge în parc atât cu un trenuleț dedicat, cât și pe jos. Costul unui bilet pentru adulți este de 36 de lei, iar pentru copii de 28 de lei. 

Românii au ales, de asemenea, pentru ultimele ore de minivacanță să facă o oprire și la mall-uri, care au devenit destul de aglomerate la orele serii. Mulți bucureșteni au venit pentru cumpărături, cinema, mișcare sau fast-food.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE