Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dacă alte națiuni întâmpină noul an cu artificii și petreceri fastuoase, nord-coreeni s-au îndreptat către Phenian pentru a aduce un omagiu foștilor președinți odată cu trecerea în 2023.

În prima zi din 2023, ziarele au publicat discursul lui Kim Jong Un, în fața plenarei partidului conducător. Actualul lider a cerut nici mai mult nici mai puțin decât creșterea arsenalului nuclear, pentru a ține piept forțelor ostile, printre care se numără și SUA.

Mii de oameni au urcat pe Dealul Mansu din centrul capitalei nord-coreene pentru a depune flori la statuile foștilor lideri Kim Jong Il și Kim Ir Sen, într-o demonstrație de respect total.

Începutul anului este în mod tradițional momentul în care conducerea statului transmite nord-coreenilor un mesaj. Însă în ultimii ani Kim Jong Un s-a limitat la discursurile ținute cu ocazia întrunirilor Partidului Muncitorilor, aflat la guvernare.

„Am fost foarte încântat în această dimineață când am auzit știrile care vin de la a șasea ședință plenară a celui de-al optulea Comitet Central al partidului nostru. Cu ideile grozave și conducerea înțeleaptă a respectatului nostru secretar general, și anul acesta vom putea obține mari victorii”, a spus Kim Chol Myong, locuitor al Phenianului.

La cea mai recentă întâlnire a partidului, Kim Jong Un a cerut mai multe arme nucleare și i-a îndemnat pe nord-coreeni să vină cu noi realizări. Dar nu a explicat care sunt planurile Phenianului în ceea ce privește restricțiile pentru COVID-19.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE