Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO | Zăpada din munții Alpi s-a topit din cauza temperaturilor ridicate, cauzate de schimbările climatice

În luna ianuarie, o mare parte din munții Apli nu au zăpadă, iar vremea este neobișnuit de caldă, motiv pentru care celebrele creste montane înzăpezite au înverzit. Lipsa zăpezii pe vârfurile munților a provocat bătăi de cap iubitorilor de schi și sporturi de iarnă, dar și administratorilor pârtiilor care s-au văzut nevoiți să sisteze pregătirile pentru acest sezon.

Petice de iarbă, stâncă și pământ au fost vizibile în unele dintre cele mai cunoscute pârtii de schi din Europa, cum ar fi Innsbruck în Austria, Villars-Sur-Ollon, Crans-Montana în Elveția și Lenggries din Germania.

Unul dintre principalele motive pentru absența stratului de zăpada sunt schimbările climatice. În unele zone, dn Franța până în Polonia, multe orașe din Europa se bucură în prezent de temperaturi primăvăratice.

VEZI GALERIA
3 imagini

Record de temperaturi ridicate pentru luna ianuarie 2023

În Polonia, mercurul din termometre a atins maxime zilnice de două cifre, depășind 10 grade Celsius în ultimele zile.

MeteoSuisse, institutul de prognoză meteo al statului elvețian, a indicat unele dintre cele mai calde temperaturi din toate timpurile în această perioadă a anului.

O stație meteo din Delemont, în zona Jura de la granița cu Franța, a atins deja o temperatură medie zilnică record de 18,1 grade Celsius în prima zi a anului.

Anul trecut a fost cel mai fierbinte înregistrat atât în ​​Elveția, cât și în Franța, Organizația Meteorologică Mondială a Națiunilor Unite afirmând că ultimii opt ani sunt pe cale de a fi cei opt cei mai călduroși înregistrati.

Meteo France spune că în Alpii de Sud și, în Alpii de Nord, versanții de peste 2.200 de metri, au înregistrat ninsori aproape normale. Dar zăpada lipsește în mod semnificativ la altitudini mai joase din nordul Alpilor și de-a lungul Pirineilor.

Oamenii de știință au legat temperaturile anormal de ridicate de schimbările climatice provocate de om. Aceștia spun că evenimentele meteorologice extreme vor deveni mai frecvente, intense și mai lungi, cu excepția cazului în care guvernele și oamenii își reduc drastic emisiile de carbon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE