Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de frig, la începutul lunii octombrie. Meteorologii anunță scăderi bruște de temperatură

Abia a început luna octombrie și deja avem prima ninsoare. A nins pe Rarău, după un an în care ne-am confruntat cu temperaturi record.

Meteorologii anunță scăderi bruște de temperatură, în special în partea de nord a țării, de până la 15 grade Celsius.

Temperaturi apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă a anului

”A fost o pătrundere de masă mai rece în zona țării noastre, dinspre latitudini nordice, care a determinat temperaturi destul de scăzute, mai ales în nordul și centrul țării. Pe parcursul nopții care a trecut, aici, temperaturile au fost negative, chiar până la -4 grade în depresiuni și, totodată ieri, au fost și intensificări  puternice ale vântului, care au accentuat senzația de frig, în special în partea de nord, centru și de est a țării.

Astăzi nu vor mai fi intensificări ale vântului, decât la nivel izolat, însă temperaturile se mențin modeste în mare parte din țară, însă, cel puțin în partea de sud a țării, apropiate de ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod obișnuit în această perioadă din an”, spune Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Maximele în sudul țării vor ajunge până la 19 grade, iar cele mai scăzute valori termice în această după-amiază se vor înregistra în nordul și centrul țării, unde vor fi în jurul a 10 grade.

Vremea se îmbunătățește la final de săptămână

Oana Păduraru, meteorolog ANM: În următoarele două nopți, ne așteptăm la temperaturi scăzute, mai ales în noaptea de marți spre miercuri. În zonele depresionare și nordul Moldovei vor fi din nou temperaturi negative și condiții de brumă.

Tendința este ca valorile termice să crească, până spre finalul acestei săptămâni, iar din estimările pe care le avem, până în momentul de față, începând de joi, chiar vom ajunge la temperaturi maxime ce se vor înregistra în sudul țării 27-28 de grade, vineri chiar 29 de grade, în sudul Munteniei, iar ploile vor fi prezente, pe arii restrânse, la deal, la munte, în partea nordică și centrală și izolat în celelalte regiuni cu o probabilitate mai mare în vestul teritoriului. Vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, iar deocamdată pe crestele montane, cât mai persistă această masă de aer rece vor mai fi și precipitații, sub formă de lapoviță și trecător ninsoare.

Meteorologii spun că se așteaptă ca în a doua jumătate a lunii noiembrie să apară ninsorile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE