Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de aer polar în România. Temperaturile vor scădea brusc

Un val de aer polar cuprinde România de săptămâna viitoare. Temperaturile scad drastic și, de semenea, se anunță și ninsori.

Oana Catrina, meteorolog ANM: A fost anormal de cald până în această perioadă, temperaturi cu mult peste cele normale, cele ce ar trebui să se înregistreze în a doua lună de iarnă.

De duminică, pe fondul circulației aerului din sector nordic, vremea se va răci. Duminică, răcirea se va resimți în regiunile nordice, iar luni, în majoritatea regiunilor.

Vom vorbi de o răcire semnificativă a vremii și spun semnificativă, raportându-mă la ceea ce s-a înregistrat până acum și la ceea ce urmează să se înregistreze pe parcursul zilei de mâine, vineri și sâmbătă.

Vineri așteptăm temperaturi maxime cuprinse în general între 6 și 15 grade, iar sâmbătă temperaturile vor porni de la 7 grade și se vor opri la 17 grade, temperaturi cu mult peste cele normale, pentru că în mod normal ar trebui să se înregistreze temperaturi maxime cuprinse între -2 și 5 grade la scara întregii țări.

De duminică vremea se răcește. Vom avea, de exemplu, temperaturi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei, până la 14 grade în sudul Munteniei și Dobrogei.

Luni răcirea continuă și acoperă toată țara. Nu vom mai vorbi de temperaturi care vor trece de 8 grade. Ne așteptăm la temperaturi maxime cuprinse între -6 și 7 grade, cu cele mai coborâte valori de temperatură în nordul Moldovei, respectiv cele mai ridicate în partea de sud a Olteniei și pe litoral.

În Capitală, duminică avem valori cuprinse între 10-12 grade, iar luni temperatura maximă va fi între 2-4 grade.

Temperatura devine normală pentru perioada în care ne aflăm.

În noaptea de luni spre marți vom avea temperaturi ce vor coborî sub -10 grade local în centrul țării și în partea de nord-vest, iar în București vor fi -4 grade.

Vom vorbi de precipitații predominant sub formă de ninsoare în zonele mai joase de relief.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE