Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanța bate începutul de an școlar. Nu toții copiii vor fi la școală în primele zile

Nu toți copiii vor fi la școală în primele zile. Și asta pentru că încă se află în vacanță la mare cu părinții, care au luat cazarea cu câteva luni în urmă, înainte de anunuțul ministrului Educației că școala va începe pe 5 septembrie.

Părinții, luați prin surprindere

Milan este din Oradea și începe clasa pregătitoare. Dar el nu va fi în bancă mâine. Părinții recunosc că au fost luați prin surprindere de începerea școlii în acest an, mai ales că deja aveau o rezervare făcută.

Saboci Pinte, tatăl lui Milan: „Am vorbit cu domnul director, i-am spus că întârziem o zi două și a zis ca nu e problemă.”

În aceeași situație se află și această familie din Brașov. Vacanța a fost rezervată înainte ca anunțul cu începerea școlii în data de 5 septembrie să fi fost făcut.

Monica Oneci, părinte: „Nu cred că pierd copiii foarte mult, e deschiderea de an școlar și dupa aia manuale și alte lucruri deci nu cred ca e ceva foarte important.”

Părinții erau obișnuiți ca școala să înceapă în data de 15 septembrie și au făcut din timp rezervările. De altfel, multe familii preferă să-și facă concediul pe litoral la începutul lunii septembrie pentru că este mai liber, iar prețurile sunt mai mici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE