Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ursula von der Leyen, despre războiul din Ucraina: „S-a întors viața la Kiev”

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a susținut, miercuri, un nou discurs. Principala temă abordată este războiul din Ucraina.

”Războiul a intrat într-o nouă fază. Armata ucraineană vorbește despre povești impresionante de succes. Am văzut imagini cu oameni prodund impresionați salutându-i pe soldații ucraineni. S-a întors viața la Kiev și sigur e grație ucrainenilor care s-a întâmplat asta. Eu cred că această contribuție a UE a făcut o diferență uriașă. A venit momentul să menținem drumul și direcția. Ucrainenii trebuie ajutați să scape de invadator”, a spus șefa Comisiei Europene.

Criza gazelor în UE

Ursula von der Leyen a discutat și despre problema lipsei gazelor din Uniunea Europeană.

„Plafonarea aceasta la gaze este o soluție temporară, până când vom avea un nou index al prețurilor în Uniunea Europeană, unul care să funcționeze bine. Comisia a început să pregătească un astfel de index.

În acțiunile noastre rămân două acțiuni extrem de importante: acțiunea în unitate și acțiunea bazată pe solidaritate. Trebuie să ocrotim economia noastră și piața unică, aceasta este tăria Uniunii Europene. Aici se creează bogăția Uniunii Europene. Fără o soluție europeană riscăm dezbinare, fragmentare pe care nu ne-o dorim și trebuie să o combatem. E cu atât mai important să menținem un nivel omogen în UE și pe piața unică.

REPowerEU, e un instrument primordial cu care vom accelera tranziția în spre independența energetică, la asta lucrăm de șapte luni încoace. REPowerEU are o structură de guvernanță, va permite investiția în infrastructură în conducte, în interconectări, în energii regenerabile. Acest lucru ne va permite să susținem afacerile și locuințele pentru a putea investi în independența energetică. Cred că ar trebui să stimulăm REPowerEU cu finanțare adițonală, astfel toate statele europene pot accelera investițiile necesare.

De altfel, sunt acte de sabotaj pe gazoductul Nord Stream, lucru care ne-a arătat cât de ”, a spus Ursula von der Leyen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE