Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Urșii Paddington aduși în semn de omagiu Reginei Elisabeta a II-a vor fi donați copiilor

Publicat de: Oana Stoica

Peste 1.000 de ursuleți Paddington și alți ursuleți de pluș lăsați în semn de omagiu pentru regretata regină Elisabeta a II-a la Londra și Windsor vor fi donați unei organizații de caritate pentru copii, a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham.

Pe 8 septembrie s-a stins din viața Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, cel mai longeviv monarh al Regatului Unit. Îndoliații au lăsat mii de omagii, inclusiv flori și ursuleți de pluș în fața Palatului Buckingham, în parcurile regale din Londra și în fața Castelului Windsor, potrivit AP.

Legătura cu ursulețul Paddington

Regina a devenit asociată cu ursulețul Paddington, o altă comoară națională britanică, după videoclipul din timpul Jubileului de Platină la începutul acestui an, care a marcat cei 70 de ani pe tron ai monarhului.

În videoclip, Regina lua ceaiul de după-amiază cu un ursuleț Paddington animat pe calculator. Regina îi spunea ursului că îi împărtășește dragostea pentru sandvișurile cu marmeladă și că îi place să le ascundă în poșetă, pentru mai târziu.

Palatul Buckingham a declarat sâmbătă că sutele de urși lăsați în omagiu reginei vor fi curățați profesional înainte de a fi livrați la Barnado's, o organizație caritabilă pentru copii.

Elisabeta a fost patroana organizației caritabile timp de peste 30 de ani, iar în 2016 a transmis patronajul către Camilla, soția Regelui Charles al III-lea și Regina Consort.

„Suntem onorați să putem oferi case jucăriilor de pluș pe care oamenii le-au lăsat în memoria ei. Promitem să avem grijă de acești ursuleți care vor fi iubiți și vor aduce bucurie copiilor pe care îi sprijinim”, a declarat Lynn Perry, director executiv al Barnardo's.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE