Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Camilla devine Regină Consort. ”Dorința sinceră” a Reginei Elisabeta a II-a

Prințesa de Walles, Camilla, Ducesa de Cornwall, devine Regină Consort, după ce Regele Charles al III-lea va fi încoronat, scrie The Guardian.

A fost ”dorința sinceră” a Reginei Elisabeta a II-a, exprimată într-un mesaj adresat în ajunul Jubileului în februarie 2022 ca soția moștenitorului tronului să devină Regină Consort, odată ce Charles este încoronat rege.

Același titlu a fost acordat Elisabetei, soția Regelui George al VI-lea, care, după moartea monarhului, a devenit Regina Mamă.

„Când, la plinătatea timpului, fiul meu, Charles, va deveni Rege, știu că îi vei oferi lui și soției sale, Camilla, același sprijin pe care mi l-ai oferit; și este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută drept Regina Consort, deoarece își continuă propriul serviciu loial”, a scris Regina.

Charles ar fi dorit ca soția sa, Camilla, să fie încoronată și unsă Regină, însă ea va fi cunoscută drept Regina Camilla ca urmare schimbări extraordinare a opiniei publice, notează The Guardian.

Ascensiunea Camillei

În 1995, Prințesa Diana a descris-o pe Camila ca fiind un ”rottweiler”, motiv pentru care a intrat în dizgrația britanicilor. Într-un interviu acordat BBC, Prințesa de Wales a vorbit despre relația extraconjugală a Prințului Charles cu Camilla Parker Bowles.

”Suntem trei în această căsnicie”, a afirmat Prințesa Diana.

După moartea Prințesei Diana în 1997, moștenitorul tronului britanic și partenera sa au avut prima apariție în public abia după doi ani, la aniversarea surorii Camillei organizate la hotelul Ritz din Londra.

În anul 2000, Regina a fost de acord să participe la un prânz alături de fiul ei, Charles, și de Camilla.

Prințul Charles și Camilla s-au cununat civil pe 9 aprilie 2005, ceremonia religioasă având loc la St George’s Chapel, în prezența Reginei Elisabeta a II-a.

Camilla a primit titlul de Alteță Regală Prințesă Consort. Peste 20.000 de oameni au venit la Castelul Windsor pentru a saluta această decizie, o dovadă a faptului că soția Prințului Charles a câștigat încrederea britanicilor.

Prințul Harry a contribuit la acceptarea ei în 2005, respingând imaginea potrivit căreia Camilla ar fi o ”mamă vitregă rea” și spunând că este ”o femei minunată care ne-a făcut tatăl foarte fericit, ceea ce este cel mai important lucru”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE