Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Unii se întorc acasă, alții pleacă. 90 de pompieri români îi vor înlocui pe colegii lor care au participat până acum la stingerea incendiilor de vegetație din Grecia

O echipă de 90 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a fost transportată, vineri, în Grecia, cu o aeronavă C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, informează Ministerul Apărării Naţionale, conform Agerpres.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: IGSU

Prin urmare, pompierii români care au fost până acum în Grecia și au ajutat la stingerea incendiilor recente de pădure se vor întoarce acasă, în România, la cei apropiați. La întoarcerea din Atena, aeronavele vor aduce în ţară 92 de pompieri în total.

Ei au ajuns în Grecia încă de la începutul lunii iulie a acestui an. Atunci, au fost trimiși primii 40 de salvatori, iar la jumătatea lunii au fost schimbați și a fost suplimentat numărul lor cu încă 52. Cu toții au acționat, până acum, în Grecia, în principal în zona insulei Rodos care a fost pârjolită în ultimele săptămâni.

Și în Franța, pompierii români au fost trimiși pentru a stinge incendii de pădure

De asemenea, autoritățile din țara noastră au trimis recent și în Franța 40 de pompieri, cu același scop.

Pompieri și mai multe echipamente de intervenție au mers preventiv în zona Bordeaux pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație dacă vor izbucni violent, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Și atunci, țara noastră a sprijinit efortul Franței cu zeci de specialiști.

Raed Arafat: „Ideea este ca în zonele de risc major unde se știe că s-au cerut de mai multe ori intervenții internaționale să existe un număr de echipe mai mici la număr, cum trimitem noi 40 de persoane care stau acolo și asteaptă, adică suplimentează forțele din țara respectivă și așteaptă dacă apare ceva”.

În 2022, România a trimis 77 de pompieri în zona Bordeaux când a fost prăpăd. Riscul apariţiei incendiilor de pădure acolo se menţine ridicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE