Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un tren care transporta amoniac a deraiat în Serbia. 15 oameni au fost spitalizați

Publicat de: Euronews

O autostradă internațională a fost închisă și 15 persoane au avut nevoie de spitalizare după ce un tren de marfă care transporta amoniac a deraiat în sudul Serbiei. Autoritățile locale din orașul Pirot au declarat stare de urgență și le-au spus oamenilor să nu-și părăsească locuințele din cauza scurgerii de gaze cu potențial toxic.

Printre cei transportaţi la spital în oraşul Nis din apropiere cu simptome de otrăvire este un copil. Viaţa lor nu este în pericol, potrivit Agerpres.

Cauza accidentului: starea proastă a căilor ferate

Trenul cu 20 de vagoane transporta amoniac de la Agropolychim Bulgaria către producătorul sârb de îngrăşăminte Zorka Eliksir, situat în oraşul Sabac, la 90 de kilometri vest de Belgrad.

Ministrul infrastructurii Goran Vesic a declarat că starea proastă a căilor ferate, programate pentru reparaţii, este cauza accidentului.

Autoritățile spun că din cauza vizibilității limitate cauzate de scurgerea de amoniac, mai multe mașini s-au tamponat pe autostrada principală care duce spre Macedonia de Nord și Grecia. Poliția a închis autostrada și a redirecționat traficul pe drumurile locale dar nu a comunicat cauzele care au dus la deraierea trenului.

Scurgerile de gaz de amoniac pot fi inflamabile și pot provoca răni grave sau chiar moartea după o expunere mai îndelungată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE