Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un sat din Siria a fost inundat după cutremur. Zidurile unui baraj au crăpat

Un sat din nordul Siriei este lovit de o nouă nenorocire după cutremure. Localitatea a fost inundată după ce un baraj din apropiere a fost avariat în timpul seismului și s-a spart. Oamenii nici nu știu ce s-a întâmplat cu adevărat și cer cu disperare să fie ajutați.

Zidurile unui baraj au crăpat

La patru zile de la cutremure, oamenii din al-Tlul au văzut neputincioși cum satul se umple de apă, după ce zidurile unui baraj din apropiere s-au crăpat. Nici nu știu despre care baraj ar putea fi vorba, pentru că în zonă se află două. Însă apele au distrus ce mai rămăsese în picioare după seisme.

Ammar Zaidan, localnic: „Vrem doar ca oamenii să ne ajute, să îi adăpostească pe femei și pe copii. Nu vrem mai mult de atât. Nimeni nu poate lucra sau face nimic. Avem nevoie de ajutor din partea oamenilor cu inimă mare, asta-i tot. Cum vedeți, casele noastre sunt toate inundate și distruse, distruse de cutremur și de apa râului al-Asi. Mă adresez oamenilor cu suflet. Ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu!”

Cine a putut, și-a încărcat puținele lucruri rămase și a plecat.

Feras Hawash, localnic: „Doar tinerii care pot merge au mai rămas aici, sau cei care știu să înoate. Femeile, copiii și vârstnicii au plecat cu toții.”

Inundațiile au agravat și mai mult problemele a milioane de sirieni din zona controlată de rebeli. Sunt oameni săraci, care se bazează exclusiv pe ajutoare pentru a supraviețui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE