Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un român a murit, iar alți doi au fost răniți în Congo. Avertismentul MAE: ”Evitaţi orice călătorie!”

Un cetățean român a murit, iar alți doi au fost răniți sâmbătă într-un atac cu mortiere care a avut loc în Republica Democratică (RD) Congo. Incidentul a avut loc în apropierea oraşului Goma, situat la granița cu Rwanda, în contextul deteriorării situației de securitate, a transmis duminică Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE).

”În contextul degradării situaţiei de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, s-a autosesizat ca urmare a apariţiei informaţiilor cu privire la decesul unei persoane şi rănirea altor trei, la data de 15 iunie 2024, în apropierea oraşului Goma, situat la frontiera cu Rwanda. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile din RD Congo pentru obţinerea unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor”, se arată în comunicatul emis de MAE, conform Agerpres.

Reprezentanții misiunii diplomatice au precizat că persoana decedată şi două persoane rănite au cetăţenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetăţenia altui stat.

Potrivit MAE, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite până în prezent solicitări de asistenţă consulară.

Şi în luna februarie 2024, doi cetăţeni români au murit şi alţi patru au fost răniţi în incidente produse în Republica Democratică Congo.

MAE a emis avertismente de călătorie pentru Congo

MAE reaminteşte cetăţenilor români că pentru RD Congo este valabil un avertisment de călătorie de nivel 8/ 9- "Evitaţi orice călătorie!".

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Luanda: +244222322234, +244916895720; apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice: +244932131381.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE