Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou incident Rusia - SUA. Un avion de luptă rusesc a avariat grav o dronă americană

Incidentele aviatice dintre Rusia și SUA se înmulțesc. Ultimul a avut loc duminică, 23 iulie, dar americanii l-au făcut public abia acum. În spațiul aerian al Siriei, un avion de luptă rusesc a tras cu rachete de semnalizare și a avariat serios o dronă americană MQ-9 Reaper, care s-a ales cu elicea stricată.

O dronă americană, avariată grav de avioane rusești

"Din fericire, echipajul care coordona drona MQ-9 în zbor a reușit să mențină în zbor aeronava și să o aducă în siguranță la baza de plecare", se arată în comunicatul Comandamentului Central al Forțelor Aeriene Americane, neprecizând ce anume a dus la intensificarea acestor șarje din partea Rusiei, pe cerul Siriei.

Conform Reuters, avionul rusesc este produs chiar în Siria.

Armata rusă se află de mult timp în Siria, unde ajută administrația președintelui Bashar Al-Assad în conflictele cu grupările insurgente și teroriste. Statele Unite ale Americii au și ele trupe în Siria și Irak, care fac parte dintr-o coaliție internațională pentru combaterea rețelei teroriste Stat Islamic.

Doar în luna iunie, americanii au efectuat 37 de misiuni în Siria, soldate cu 13 victime și 21 de arestări, conform armatei americane, citate de BBC.

Acest incident a fost precedat de alte câteva care au avut loc în ultimele luni. În luna martie, o dronă de același tip s-a prăbușit în Marea Neagră după un incident cu două avioane rusești de tip Suhoi Su-27.

Pe 7 iulie, armata SUA a precizat că rușii au hărțuit o dronă MQ-9 Reaper, care desfășura o misiune în Siria. Aceasta a reușit totuși să-și ducă misiunea la capăt și să elimine un lider al ISIS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE