Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mărturiile marinarilor care au văzut atacul dronelor de la granița cu România: Ne-am trezit în mijlocul unui război

Rachete și drone rusești au lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene. Marinarii români au surprins imagini cu explozia de noaptea trecută, în apropierea Portului Reni din Ucraina, care se află la aproximativ 20 kilometri de Galați.

Jurnalistul Euronews Cristi Popa a aflat ce se întâmplă în portul Reni, atacat de ruși, și cum au resimțit marinarii atacul dronelor:

”Unul dintre șlepurile care se aflau duminică noaptea în port a fost puternic afectat, în urma exploziilor, pe navă fiind găsite bucăți metalice care ar putea proveni de la dronele kamikaze, potrivit membrilor echipajelor.

S-au trezit în mijlocul unui război, spuneau marinarii.

Ei au spus că au auzit șuieratul acelor drone și au putut să le zărească deasupra portului și a șlepului în cauză. Marinarii au mărturisit îngroziți că au simțit cum motoarele acelei drone s-au oprit și, inevitabil, știau că urma să cadă. Drona s-a prăbușit, ulterior, la 20 de metri de locul unde se aflau marinarii și atunci și-au dat seama de pericolul uriaș. Ei au menționat că atacurile au venit în două rafale. Cel puțin 10 explozii au numărat pentru fiecare moment al atacului. La doar câteva minute distanță de acea liniște a repornit atacul cu drone. Au avut avarii, inclusiv la o macara, iar geamurile au fost făcute pulbere de suflul exploziei și marinarii nu știau încotro să se ascundă mai bine.

Ei au spus că nu mai auzeau nimic, din cauza zgomotului exploziilor îngrozitoare, și că nu credeau că-și vor mai putea vedea familiile.

Echipajul navei a luat decizia să plece în mare grabă, în zona Galațiului, unde spunea că se află într-o zonă de siguranță. Ei au transmis că au fugit din Ucraina pentru a-și salva viața, având în vedere situația de urgență.

Autoritățile din Galați au primit solicitări de ajutor de la marinarii de pe 6 șlepuri, care au cerut în mod rapid să plece cât se poate de repede din zona portului Reni, pentru a putea intra în apele teritoriale ale României și să fie în siguranță, lucru care s-a întâmplat destul de repede”, transmite jurnalistul Euronews Cristi Popa.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE