Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA anunță lichidarea unui lider ISIS în Siria, într-un atac cu aceleași drone care fuseseră hărțuite de ruși

Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a anunțat că l-a lichidat pe Usamah al-Muhajir, un lider al grupării teroriste ISIS, în urma unui atac cu drone în estul Siriei. Operațiunea a avut loc pe 7 iulie. Conform CENTCOM, citat de Reuters, au fost folosite aceleai drone MQ-9 care "ceva mai devreme, în cursul zilei, fuseseră hărţuite de avioane ruseşti într-o întâlnire care a durat aproape două ore".

Usamah al-Muhajir, lider al ISIS, a fost lichidat de SUA, într-un atac cu drone

Misiunile americane din ultima vreme au dus la lichidarea sau arestarea mai multor lideri care se adăposteau în zonele din Siria controlate de rebelii susținuți de Turcia. Grupul ISIS și-a pierdut în 2019 ultimul teritoriu pe care îl mai deținea în Siria. Tot în acel an, americanii au anunțat că l-au ucis pe fostul şef al Statului Islamic, Abu Bakr al Baghdadi. Gruparea teroristă a controlat o treime din Irak și Siria în 2014.

Cele trei drone care au fost utilizate în lichidarea lui Usamah al-Muhajir sunt aceleași care au fost hărțuite de trei avioane de luptă rusești Suhoi Su-35, în spațiul aerian al Siriei, în urmă cu câteva zile. Avioanele ruseşti au lansat rachete de semnalizare în direcția dronelor și le-a forțat să facă manevre de evitare, iar un pilot rus a folosit postcombustia în faţa uneia dintre drone.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE