Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Presupus atac islamist împotriva marșului LGBT de la Viena, dejucat de Poliția austriacă. Trei suspecți au fost arestați

Poliția din Viena a arestat trei tineri, printre ei și un adolescent de 14 ani, care sunt suspectați c-ar fi planificat un atac împotriva Paradei Pride din cadrul Marșului Mândriei desfășurat în capitala Austriei, la care au participat sâmbătă sute de mii de persoane, relatează agențiile AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Cei trei suspecți au vârste de 14, 17 și 20 de ani și sunt bănuiți c-ar fi simpatizanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic. Aceștia au fost arestaţi înainte de începerea paradei, a anunțat şeful Agenţiei austriece de Informaţii, Omar Haijawi-Pirchner.

Oficialul austriac a dat asigurări că nu a existat nicio ameninţare la adresa persoanelor care au participat sâmbătă la Marşul Mândriei în centrul Vienei.

”Ei au distribuit conţinut extremist pe Internet. În acest context, suspecţii s-au concentrat asupra Pride Parade ca ţintă potenţială", se arată într-un comunicat al Ministerului austriac de Interne.

Polițiștii au descoperit în momentul arestării suspecților arme, precum săbii, stele ninja, cuţite, dar şi alte probe împotriva acestor trei tineri austrieci de origine cecenă şi bosniacă.

Anchetatorii spun că unul dintre tineri se afla deja în vizorul polițiștilor. Cei trei aveau de gând să folosească ”arme albe sau vehicule” în timpul paradei, au precizat autoritățile austriece.

Aproape 300.000 de persoane au participat sâmbătă la această paradă în sprijinul drepturilor persoanelor LGBT+. În noiembrie 2020, un simpatizant al grupării Statului Islamic a deschis focul în centrul Vienei. În urma atacului, patru oameni au murit, iar alte 23 au fost rănite, înainte ca agresorul să fie împuşcat mortal de forţele de ordine. Acesta a fost considerat primul atac jihadist în Austria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE