Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata americană a descoperit un nou balon misterios în spațiu aerian al Statelor Unite. Acesta zboară deasupra coastei insulelor Hawai. Potrivit Departamentului Apărări, obiectul zburător a apărut pe radare la finele săptămânii trecute, nu a survolat zone sensibile și nu reprezintă o amenințare pentru securitatea națională.

Armata SUA nu a decis doborârea balonului, care se pare că se îndreaptă spre Mexic, dar nu exclude acest lucru dacă acesta va reintra în spațiul său aerian. Aparatul zboară la o altitudine folosită de aviația civilă, dar nu reprezentă o amenințare pentru aceasta, a mai precizat Departamentul american pentru Apărare. Totuși, autoritățile americane nu au precizat cui ar aparține balonul descoperit la o altitudine de aproape 11 kilometri.

La începutul lunii februarie, un balon spion chinezesc a fost doborât în largul coastei Carolinei după ce a survolat SUA. Potrivit autorităților americane, balonul chinezesc a reușit să survoleze mai multe obiective militare americane. Pe de altă parte, China a respins vehement acuzațiile de spionaj și a spus că este vorba de un balon meteorologic care ar fi scăpat de sub control. Acest incident a provocat o nouă răcire a relațiilor dintre SUA și China.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE