Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou azil al groazei, în Prahova: Zeci de bătrâni cu handicap descoperiți cu scabie

Bătrâni ținuți în condiții inumane într-un centru pentru adulți cu handicat din Călinești, județul Prahova.

Cei 93 de bătrâni stăteau în paturi ruginite și așternuturi murdare, camere cu igrasie și foarte mult praf.

Mai mult, unii dintre ei au fost izolați într-o altă parte a căminului din cauza scabiei. Sunt neregulile descoperite de inspectorii ANPC, în urma unui control.

Pentru problemele găsite, căminul a fost amendat cu 35.000 de lei și a fost propusă și închiderea temporară a serviciilor.

Reacție ANPC

”Situațiile au fost delicate, atât în ceea ce privește condițiile de cazare, cât și blocul alimentar și soluțiile care necesitau igienizare a acestor persoane și practic toaleta totală. Toaleta zilnică la Centrul din Călinești.

Așadar, domnule vicepreședinte, a fost verificat și vara trecută. În de comisia mixtă. Da, de comisia mixtă condusă de prefect.

VEZI GALERIA
16 imagini

Au fost niște deficiențe care pe prin care proprietarul ăsta angajat să le remedieze. Se pare că lucrurile nu au stat chiar așa. Tocmai de aceea, această acțiune de reverificare mi se pare foarte oportună și noi vom continua toate controalele atât în județul Prahova, cât și în toată țara, în ceea ce privește revii reverificare a acestora.

De asemenea, vor fi informate toate autoritățile competente, în special Ministerul Muncii și de altfel, noi am și solicitat prefectului, ca urmare a constatărilor efectuate, relocarea persoanelor și a beneficiarilor care sunt cazați în acest centru”, a declarat Sebastian Hotca, vicepreședintele ANPC.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE