Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou ajutor financiar pentru Ucraina, în valoare de 5,5 miliarde de dolari

Japonia oferă un nou ajutor financiar Ucrainei, în valoare de 5,5 miliarde de dolari, transmite premierul nipon. Ajutorul va fi anunțat oficial în timpul unui summit virtual al G7, care va avea loc pe 24 februarie, la împlinirea unui an de război în Ucraina.

Reuniunea, care va ținută online, îl aduce la discuții și pe președintele Volodimir Zelenski. Este pentru prima dată când premierul Japoniei va găzdui un summit G7. Japonia s-a alăturat Statelor Unite și națiunilor europene în sancționarea Rusiei pentru invazie și pentru a oferi sprijin umanitar și economic Ucrainei.

Guvernul japonez a acordat Ucrainei împrumuturi de peste 520 de milioane de dolari pentru asistență economică de urgență. Țara a acceptat, de asemenea, peste două mii de ucraineni strămutați și i-a ajutat cu asistență pentru locuințe, sprijin pentru locuri de muncă și educație.

G7 este un forum internațional al guvernelor unor țări dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic și militar: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Statele Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE