Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Năvodari: Revoltă din cauza unui imobil ridicat între două blocuri. Primăria susține că a fost obligată de instanță să aprobe

Situație tensionată la Năvodari, unde locatarii s-au revoltat din cauza unui imobil construit între două blocuri. Oamenii sunt supărați deoarece spațiul rămas între clădiri este foarte mic și se tem pentru siguranța lor. Reprezentanții primăriei susțin că au fost obligați de o decizie a instanței să emită autorizația de construire. 

Construcția dintre blocuri a funcționat până nu demult ca spațiu comercial însă proprietarul a început recent etajarea, o situație periculoasă susțin vecinii care spun că imobilul este construit la o distanță nepermis de mică. Geamurile de la baia blocului vecin dau chiar în ferestrele noii construcții. 

”Eu stau la etajul trei pe partea asta, mă afectează foarte mult. Ferească Dumnezeu de un incendiu numai Dumnezeu ne poate salva”, spune o locatară.

”Uitați-vă puțin ce aproape este de peretele nostru, chiar nu este în regulă, conductele de gaze sunt foarte aproape geamurile de baie sunt aproape de peretele dânsei”, spune un locatar. 

”Construcția se ridică pe zi ce trece și nu se face nimic pentru noi. (Reporter: Vă e teamă?) Ne este teamă pentru siguranța copiilor, a noastră, cerem ajutorul autorităților să facă ceva, noi nu credem că este legal”, a mai spus un alt locatar. 

Clădirea are toate avizele necesare, în ciuda sesizărilor făcute de locatari

Locatarii susțin că au tot depus sesizări însă chiar și așa,  clădirea a primit autorizație de etajare. 

Elena Aftene, purtător de cuvânt al Primăriei din Năvodari: ”Primăria Năvodari, prin Serviciul Arhitect Șef, a respins inițial emiterea unui Certificat de Urbanism în vederea supraetajării construcției existente, întrucât nu a considerat oportună realizarea supraetajării acestui imobil între blocuri. Beneficiarul s-a adresat însă instanței de judecată, care i-a dat câștig de cauză și a obligat Primăria Năvodari la emiterea unui nou certificat de urbanism, care să poată fi utilizat în scopul propus - respectiv supraetajare imobil existent parter cu un nivel - cu funcțiune de spațiu comercial.”

Măsura i-a nemulțumit pe proprietari care susțin că nu se mai simt în siguranță în propriile case. 

Gica Vasile, locatara: ”El a încălcat în primul rând articolul 615 care spune că distanța dintre pereți trebuie să fie doi metri. Se poate anula certificatul de urbanism, poliția locală are dreptul,ISCIR trebuia să vină la fața locului să vadă că ne-a luat efectiv și soare și tot tot tot.” 

Contactat telefonic de corespondentul Euronews, proprietarul clădirii nu a dorit să discute situația. Locatarii susțin că sunt hotărâți să deschidă acțiune în instanță pentru a împiedica finalizarea clădirii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE