Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un imn al Campionatului din Qatar, compus de un român. Piesa lui Tudor Monroe va răsuna la finala Argentina-Franța

Unul dintre imnurile Campionatului Mondial din Qatar a fost compus de un român. Tudor Monroe are 24 de ani, este din Brașov, dar trăiește în Londra de ani buni. Piesa lui va răsuna pe stadionul Doha în această seară, la marea finală Argentina-Franța. Imnul creat de brașovean are influențe afro și este interpretat de WEGZ, un cunoscut artist egiptean.

Cum a apărut piesa tânărului român

„Totul a început în Londra. FIFA a intrat în legătură și a spus: Avem nevoie de o piesă. Atunci m-am dus la studio am făcut cunoștință cu artistul WEGZ, care cântă piesa și am început primele idei pentru proiect. Am făcut primele cinci piese diferite, am vibe-uit, am încercat sa fim creativi, iar dintre cele 5 idei a rămas aceasta care a fost lansată și care o sa se cânte”, spune Tudor Monroe, producător muzical.

Mesajul melodiei: Importanța fair-play-ului în fotbal

Tudor Monroe, producător muzical: „Gândul cel mai puternic care a condus tot lucrul acesta: Am încercat să facem ceva care să unească oamenii și să simtă. În piesă este vorba despre competiție, dar să simtă fair-play-ul, magia jocului. Până la urmă, niște oameni de pe globul pământesc au pus la cale o competiție din pasiune și mi se pare tare să am oportunitatea să fac o piesă care să îi lege pe toți acești oameni și să se simtă bine când o ascultă.”

Atmosfera înaintea marii finale

Tudor Monroe, producător muzical: „Atmosfera de aici e foarte festivă. toată lumea se pregătește pentru cel mai mare eveniment și atitudinea e ca atare. E un loc unde se alergă, se fac pregătiri, dar, în același timp, toată lumea așteaptă momentul și eu sunt foarte emoționat, nu am putut dormi aseară. M-am gândit în continuu la cum putem să punem la cale toată operațiunea pentru show-ul de azi, pentru că logistic a fost complicat și a trebuit să rezolvăm multe probleme care au intervenit, dar e totul bine acum și o să începem probele.

Artistul a transmis că în Qatar sunt în egală măsură atât suporteri ai Argentinei, cât și fani ai naționalei Franței.

„Toată lumea așteaptă să vadă ce se întâmplă, pentru că amândouă sunt echipe foarte bune cu jucători foarte buni și suspansul e pe măsură.”

Piesa producătorului muzical român Tudor Monroe se va cânta între reprize, la half-time show, pe stadionul Doha în această seară, la marea finală a Campionatului Mondial de fotbal, meciul dintre Argentina-Franța.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE