Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fost primar din Gorj, trimis în judecată pentru că a construit o toaletă de 100.000 de euro la o școală cu 35 de elevi

O sută de mii de euro, acesta este prețul pe care fostul primar al comunei Vladimir din Gorj l-a ”plătit” pentru o toaletă de la o școală în care învățau 35 de elevi.

Fostul edil Ion Ianăși a fost trimis în judecată pentru că a cheltuit nejustificat banii. Rechizitoriul a fost întocmit de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, iar instanța de judecată a admis rechizitoriul și a respins contestația făcută de acesta.

Alături de el a mai fost trimis în judecată și omul de afaceri care a construit toaleta de lux.

Lucrarea a costat 100.000 de euro și a fost realizat în perioada 2018-2019 de către o firmă de casă a fostului primar.

”Toaleta a fost construită la Școala primară din Andreești. Grupul sanitar a fost recepționat. Este proces verbal de recepție la finalizarea lucrării. Este funcțional și este folosit de elevi și cadrele didactice.

Din ce cunosc,constrcția a costat aproximativ 500.000 de lei. Au fost multe persoane de la școală audiate în acest dosar penal, inclusiv muncitori care au lucrat la acesta.

Dispune de grupuri separate pentru fete și băieți, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. Este chiar modern. Eu nu știu ce s-a întâmplat în timpul lucrărilor.

La școala respectivă învață 35 de copii și sunt două doamne învățătoare. Școala nu urmează să se închidă în perioada următoare”, a declarat Marius Vijulan, viceprimarul cu atribuții de primar, potrivit Adevărul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE