Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un elev român a obținut Medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Dragoş Iulian Coadă, elev la Colegiul Naţional "Decebal" Deva a câştigat medalia de aur la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului.

Pentru performanța sa, elevul a fost premiat, vineri, cu o Diplomă de Merit şi o sumă de 10.000 de lei, net, de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

Premiul a fost acordat în cadrul unei festivităţi care a avut loc înaintea şedinţei lunare a CJ Hunedoara, autorităţile judeţene manifestându-şi deschiderea pentru susţinerea performanţei la învăţătură în rândurile tinerilor.

„Susţinerea performanţei la învăţătură şi a elevilor merituoşi se numără printre priorităţile mandatului meu. Distincţiile şi premiile importante cu care s-au întors elevii hunedoreni de la concursurile internaţionale desfăşurate în acest an, ne arată că învăţământul românesc începe să producă din ce în ce mai multe valori. Îmi face o deosebită plăcere să-i premiez pe aceşti tineri studioşi şi mi-aş dori ca, pe viitor, numărul acestora să fie din ce în ce mai mare”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Cu diplome de merit şi cu câte un premiu în valoare de 1.500 de lei net au fost recompensaţi şi profesorii care l-au pregătit pe Dragoş Coadă: Cornelia Lucia Ilieş, la chimie, Luciana Teodora Naghi, la biologie, Ana Maria Vulcan, la geografie, şi Sorin Septimiu Stănculescu, la fizică.

Elevii români au printre cele mai bune rezultate din lume la olimpiadele internaționale

Elevii români au obținut în total 27 de medalii la olimpiadele internaționale din vara aceasta, dintre care 13 sunt medalii de aur. Acesta este bilanțul de până acum al performanței tinerilor care au participat la olimpiadele internaționale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE